Dermatologia mascotes

A Evet Veterinària de Vallirana obtenim el millor diagnòstic dermatològic per a la teva mascota gràcies a l'exploració clínica i a les proves complementàries que realitzem al pacient per aconseguir un resultat eficaç i precís.

La pell és un òrgan que pot revelar moltes alteracions que es produeixen a l’interior de l’organisme, a més dels problemes que pot patir, com per exemple: estrès, alimentació irregular, desequilibris hormonals, parasitisme, malalties congènites, etc. Els processos al·lèrgics segueixen sent el principal motiu en les visites dermatològiques. Obtenim el diagnòstic dermatològic amb la informació facilitada pel propietari, l’exploració clínica i les proves complementàries.

Fes una revisió dermatològica a la teva mascota a Evet Veterinària. Cuida els que més estimes, cuida la seva salut.

revisio gat a evet veterinaria de vallirana

Proves complementàries per obtenir un diagnòstic dermatològic en les mascotes:

Proves dermatològiques amb 10% de descompte:

  • Analítica de sang. Identifiquem alteracions d’altres sistemes que puguin afectar el metabolisme de la pell, com poden ser: una disfunció hepàtica, processos endocrins (tiroide, pàncrees, adrenals, aparell reproductiu, etc.) i immunològics. 
  • Raspat de pell. A través d’un raspat podem analitzar i classificar la presència de cèl·lules i de microorganismes anormals en l’organisme de la mascota.
  • Punció i citologies de nòduls. Són proves freqüentment relacionades amb formacions tumorals. Aporten una amplitud d’informacions en el moment d’identificar modificacions microscòpiques en les capes més profundes de la pell, moltes vegades imprescindibles per concloure un diagnòstic.  
  • Otoscòpia: explorem el conducte auditiu extern i intern. Les afeccions cròniques de l’oïda externa exigeixen un procediment diagnòstic més detallat amb la finalitat de determinar un tractament eficaç.

Altres proves addicionals no incloses en promoció si el veterinari ho considera necessari:

  • Serologies: malalties infeccioses i test d’al·lèrgies per identificar l’antigen i desenvolupar una immunoteràpia corresponent d’hiposensibilització.
  • Llum de Wood: investiguem la presència d’infecció per fongs dermatòfits.
  • Tricogrames: estudi microscòpic de la integritat del pèl i els seus components, així com la presència de paràsits.
  • PCR (reacció en la cadena de la polimerasa): és una tècnica de biologia molecular per detectar infeccions. Molt utilitzada en diagnòstic conclusiu de leishmaniosi.
  • Cultiusserveixen per identificar, classificar i analitzar microorganismes que puguin estar a l’interior de la nostra mascota.

  • Biòpsies: consisteix a extreure mostres de determinats òrgans i teixits per a procedir a la seva anàlisi. Aquestes proves són concloents en aquells casos en què es pugui sospitar de l’existència d’un tumor.

gat a evet veterinaria

Un mètode preventiu eficaç per a la teva mascota

El tractament de cada dermatopatia depèn de la causa que la provoqui, per tant no existeix un tractament comú a tots els tipus d’afeccions.

El més important és la profilaxi o prevenció. Moltes malalties dermatològiques, com les d’origen parasitari, es poden prevenir amb una correcta vacunació i desparasitació de les nostres mascotes acudint amb la freqüència oportuna a la consulta veterinària i realitzant una revisió al teu animal de companyia.

La salut de la teva mascota és el més important. A Evet Veterinària cuidem el seu benestar, cuidem el que més estimes.

C/ Nombre, 21 | 08080 Barcelona | Barcelona