Cas clínic dermatologia: Blue

Cas clínic dermatologia: Blue

Pacient: Blue, gossa mestís American Sttaford de 3 anys

Acudeix a consulta BLUE, una gossa mestís d’American Sttaford de 3 anys d’edat, esterilitzada, correctament desparasitada i amb vacunes al dia. Tractada en una altra clínica per problemes dermatològics i en tractament des de feia dos mesos amb l’antiparasitari extern Serolaner, Oclacitinib com a inhibidor de la pruïja (picor), Kleforidina com a antibiòtic i pinso hipoalergènic.

En la visita presenta quadre de dermatitis i fol·liculitis en abdomen i barbeta, així com eritema en bifis (llavis). No presenta diarrees. Realitzem una exploració general que ens indica que està dins de la normalitat, així com un raspat cutani que surt negatiu. Plantegem un canvi de tractament iniciant xamputeràpia per al control del sobrecreixement bacterià, aplicació tòpica de pomada a base d’antibiòtic i corticoides. Es manté l’antiparasitari extern i tornem al pinso comercial.

Durant un any té alts i baixos, modificant el pinso en diverses ocasions i sense alterar la medicació. Sorgeix un rebrot del quadre dermatològic general un any després, presentant un augment en el nombre i en intensitat de les lesions per tot el cos, conjuntivitis i molta picor.

Iniciem nou tractament a força d’antibiòtic i corticoides via oral, així com col·liri amb la mateixa composició. Es recomana dieta d’exclusió però es desestima per la complexitat.

Passa un altre any amb alts i baixos i torna a mostrar un augment de lesions dèrmiques amb absència de paràsits externs i disminució de la picor, ha mantingut el pinso sense canvis.

Es proposa a la propietària la realització de proves sanguínies per descartar al·lèrgia ambiental i / o alimentària. Els resultats indiquen una al·lèrgia alimentària a vedella, blat i llet, i surt negatiu a al·lèrgens ambientals.

Un mes després de proporcinar exclusivament una dieta comercial a base de peix i patata, els resultats en la pell de BLUE són evidents.

C/ Nombre, 21 | 08080 Barcelona | Barcelona